HomeДЕНЕШНАЕкономијаСајта Надела од Microsoft оценет за најдобар директор од вработените

Сајта Надела од Microsoft оценет за најдобар директор од вработените

satya-nadela-microsoft

Вработените во Microsoft се многу задоволни од новиот директор Сатја Надела кој го наследи Стив Балмер и ја води компанијата во многу успешна насока. Дури 88% од нив се задоволни од Надела и го обожаваат поради позитивната енергија која ја внел во управувањето и носењето на одлуки, за разлика од него само 51% беа позитивно настроени кон Балмер кој пак имаше свои „бубачки“ и често привлекуваше непотребно внимание.

Според анализата на UBS за прв пат од 2012-та Microsoft го надмина Apple во индексот на задоволство на вработените што е одлична вест бидејќи носи хармонија во компанијата и ги подобрува можностите за ангажирање на нови квалитетни кадри кои може да допринесат во подобри производи од тие на конкурентите како Google, Facebook или Apple.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com