Thursday, Mar 22, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРДизајнСараевски уметници ќе му оддадат најголема почест на Дејвид Боув

Сараевски уметници ќе му оддадат најголема почест на Дејвид Боув

david bowie

Група на сараевски уметници денес ќе го откријат најголемиот мурал на Дејвид Боуви со што ќе му оддадат голема почест на вечниот иноватор во музиката, модата, филмот, општо во поп културата.

mural dejvid bouvi

Ликовите од музичките албуми на Дејвид Боуви ќе бидат овековечени како херои во Сараево, а делото ќе го изработи графити уметникот ZIAN.