Sunday, Jun 17, 2018
HomeИздвојувамеSamsung работи на супер издржливи батерии

Samsung работи на супер издржливи батерии

samsung battery fast

Во ера кога имаме супер технологија, но капацитетот на батериите брзо се троши поради напредните функции мора да се посегне кон науката и да се бараат нови решенија. Токму Samsung креираше посебен тим на истражувачи кои ќе експериментираат со графенот, специфичен материјал кој може да се користи за обложување на батериите за добивање на поголем енергетски капацитет и побрзо полнење на батеријата.

Galaxy-S6-battery

Предизвикот на тимот на Samsung лежи во животниот циклус на батериите со графен кои имаат мал број на циклуси на полнење пред да се исцрпат, но доколку го полните смартфонот на пример два пати неделно тоа и нема да биде голем компромис. Новата технологија на Samsung доколку се оди според планираното ќе биде спремна за комерцијална употреба во 2017 година.

Извро: telefoni.mk