HomeГИГА БАЈТСмартфонSamsung со убедлива победа над iPhone и тоа каде највеќе боли

Samsung со убедлива победа над iPhone и тоа каде највеќе боли

Samsung прерасна во најуспешниот мобилен бренд на светот втор квартал по ред успевајќи да го порази директниот и најголем конкурент Apple и тоа на негов терен. Galaxy S7 е далеку подобар во продажбата во САД отколку iPhone 6s што покажува нов тренд кај американските купувачи.

За нив очигледно iPhone брендот веќе не е толку „кул“ и упорноста на Samsung со сите маркетиншки кампањи и трикови конечно се исплати. Во премиум класата Galaxy S7/Edge моделите држат 16% учество, додека пак iPhone 6s/Plus моделите заостануваат со 14.6%.

Инаку вкупно Samsung доминира на американскиот пазар со 37%, а добра вест е што дури 86% од веќе постоечките корисници повторно би купиле Galaxy смартфон.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com