HomeДЕНЕШНАЕкономијаSamsung прва корпорација која ќе избега од Велика Британија по Брегзит !?

Samsung прва корпорација која ќе избега од Велика Британија по Брегзит !?

Samsung е прв меѓу гигантите кој може да и каже збогум на Англија. Голем број на интернационални компании се загрижени за нивните главни канцеларии во Европската Унија, кои досега беа на пример во Лондон, бидејќи по референдумот за излез од ЕУ ќе мора да се прилагодат на новите услови.

Велика Британија може да донесе одлука за излез од ЕУ со што мора постапува како надворешен член, а со тоа ќе ги изгуби повеќе финансиски бенефиции за компаниите, трговските договори, царините, слободниот проток на луѓе и добра.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com