HomeДЕНЕШНАЕкономијаРусите уништија „фалсификувани“ македонски домати од Чешка

Русите уништија „фалсификувани“ македонски домати од Чешка

Руските власти во Калининград уништија 20 тони домати кои биле обележани со македонски сертификат, но всушност биле увезени од Чешка која е ставена на листата на држава со ембарго за изоз на храна. Доматите биле уништени откако македонските власти откриле дека храната е нелегална.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com