HomeРЕФЛЕКТОРМузикаРусите лути на Роби Вилијамс

Русите лути на Роби Вилијамс

robbie-williams-party-like-a-russianarticle_x4

Спотот за песната на Роби Вилијамс „Party like Russian“, од неговиот нов албум „Heavy Entertainment Show“, разочара бројни обожаватели поради стереотипното прикажување на руската култура, а некои британски медиуми пренесуваат дека пејачот веќе нема да може да настапува во Русија.

Во спотот Роби Вилијамс пее за лидер кој „ја ослободува нацијата од пари и гради своја вселенска станица“, а потоа уште пее и: „I аint’t no refutin’ or disputin’ – I’m a modern Rasputin“.

Играјќи го „Танцот на витезите“ од балетот на „Ромео и Јулија“ од Сергеј Прокофјев, некои гледачи сметаат дека нивото на стереотипното претставување во спотот граничи со расизам. Една Руска телевизија емитуваше и прилог за спотот, објаснувајќи дека „руската тема била единственото нешто што можело да го спаси музичарот чија популарност последните години е повеќе сеќавање отколку реалност“. Популарниот таблоид „Life“ тврди дека е многу веројатно дека Роби Вилијамс никогаш повеќе нема да настапи во Русија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com