Thursday, Apr 19, 2018
HomeДЕНЕШНАСветРусија сака воени вежби со Србија

Русија сака воени вежби со Србија

Од кабинетот на Сергеј Шојгу, рускиот министер за одбраана, соопштија дека се подготвени за нови заеднички воени вежби со армијата на Србија за продолжување на меѓусебната соработка, поголема подгтовеност и спремност, како и разгледување на тактичко-техничките можности во 2016.

Шојгу со српскиот колега Гашич разговарал и за претстојниот воен настан Словенско братство каде ќе се тестираат операциите на водушната одбрана задно со Белорусија, а ќе се одржат во септември во Русија.