HomeДЕНЕШНАСветРусија агресивно против САД – Распореден анти-ракетен систем во Сирија

Русија агресивно против САД – Распореден анти-ракетен систем во Сирија

Русија одговори на многу агресивен начин по прекинот на преговорите со САД за примирје во Сирија и решавање на војната со тоа што распореди напреден анти-ракетен систем. Аналитичари на Пентагон тврдат дека рускиот SA-23 анти-ракетен систем е инсталиран со цел да се спречат идни воздушни напади на САД и дека може да дојде до сериозен судир меѓу две големи светски сили.

Американските разузнавачи го следат испорачувањето на анти-ракетниот систем од Москва до границите на Сирија велејќи дека ниту една терористичка организација на ова подрачје нема авијација, па сосема јасно е против кого е насочен. Ова би спречиле директни напади врз Башр Ал Асад и неговите воздушни сили и ќе ја ограничи примената на дронови.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com