HomeРЕФЛЕКТОРМузикаРоби Вилијамс најуспешен британски изведувач!

Роби Вилијамс најуспешен британски изведувач!

robi-vilijams-f2

Популарниот британски музичар Роби Вилијамс со својот нов албум „The Heavy Entertainment Show“ се искачи на првата позиција на официјалните британски музички топ-листи, со тоа поставувајќи нов рекорд за било кој британски изведувач. 11 Студиски албум на Роби Вилијамс „The Heavy Entertainment Show“ достигна 67.000 комбинирани продажби и со тоа стигна до врвот на британската топ листа „Official Albums Chart“.

Вилијамс дури успеа да го помине и Дејвид Боуви како британски изведувач со најмногу нумери кои ја забележале првата позиција на таа официјална топ-листа, а се изедначи со Мадона која исто така има 10 најпопуларни албуми во САД. Поуспешен од Роби Вилијамс и Мадона е само Елвис Присли, со 13 албуми кои успеале да се искачат на првата позиција.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com