Tuesday, Jul 7, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаРибарев си поднесе оставка од Кривиниот совет

Рибарев си поднесе оставка од Кривиниот совет

ribarev

В.д. претседателот на скопскиот Кривичен суд Стојанче Рибарев поднесе оставка на функцијата од лични прилини, потврди денеска Судскиот совет на Република Македонија.

– На 25.10.2017 година ВД Претседателот на Основен суд Скопје 1 Стојанче Рибарев до Судскиот совет на Република Македонија достави писмено известување дека поднесува оставка на функцијата и по неговото разрешување да продолжи да ја извршува функцијата судија на Врховниот суд на Република Македонија. Според наводите во известувањето, причините за поднесувањето на оставката се од лична природа, се наведува во соопштението од Судскиот совет на РМ.

Судскиот совет најавува дека во најкраток можен рок ќе закаже и одржи седница во врска со ова прашање.

Рибарев претходно, на 20 октомври го информирал Судскиот совет на Република Македонија дека од истиот ден се наоѓа на отворено боледување и негова замена ќе биде судијата Диана Груевска Илиевска.

Стојанче Рибарев ја извршуваше функцијата в.д. претседател на Кривичен суд Скопје од мај годинава.