HomeДЕНЕШНАСветReuters ја покажа училницата на ИСИС во Мосул – Овде учат деца како да убиваат

Reuters ја покажа училницата на ИСИС во Мосул – Овде учат деца како да убиваат

Деновиве во Мосул се водат најтешките борби, а воените репортери оттаму известуваат за ужасната состојба во која се наоѓаат цивилите. Еден од новинарите кои се наоѓаат на борбената линија открива детали за дејствувањето на џихадистите.
mosul-uilnica-dzihadisticka
Имено, џсламистите имале соба во која ги учеле децата. Полковникот Јасим на новинарот на Reuters му покажал голема бела плоча на која се наоѓа распоред на наставата по предметите меѓу кои се – морално водство, грижа за пиштол, Кунг фу, учење за преживување без храна и вода и што повеќе сознанија за луѓе од различни земји, за да се научи како е најдобро да се убијат. На помала плоча покрај големата биле напишани упатства за тоа како да се цели на најчувствителните делови на телото.
mosul-ucilnica-na-dzihadisti
Битката за градот во која живеат околу милион и пол луѓе сè уште трае. Освојување на последното големо џихадистичко упориште во Ирак би можело да трае со месеци, а се очекува дека ќе се води борба за секоја улица.
mosul-dzihadisticka-ucilnica

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com