Thursday, May 21, 2020
HomeСТУДЕНТУМРекторот попушти, четворица студенти од пленумот присуствуваат на седницата

Ректорот попушти, четворица студенти од пленумот присуствуваат на седницата

senatori1-777x437

По долго негодување пред Ректоратот на УКИМ, претставниците на Студентскиот пленум во договор со ректорот Велимир Стојковски одлучија седницата на Сенатот сепак да се одржи и на неа да присуствуваат четворица студенти.

На денешната седница, сенаторите од сите факултети ќе гласаат помеѓу кандидатите Ненад Новковски, екс министер за образование и професор и Никола Јанкуловски, актуелен декан на Медицинскиот факултет.

Десет гласа доаѓаат токму од студентските претставници, за кои Студентски пленум вели дека се нелигитимни и нелегално избрани.

Фото: Нова ТВ