Sunday, Jun 17, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонРекордни 1.5 милиони апликации за iPhone

Рекордни 1.5 милиони апликации за iPhone

iphone 6

Apple ја има најбогата онлајн продавница за мултимедијални содржини и во App Store сега може да најдете повеќе од 1.5 милиони апликации и игри за iPhone и iPad. iOs е една од најомилените платформи за програмерите и дизајнерите кои често ги лансираат своите игри и апликации најпрво за Apple, а потоа за Google.

apple-iphone-6-plus-gold-gallery-img-1-bp3-011215

Привлечноста на App Store лежи во тоа што корисниците се претежно од премиум класата кои имаат доволно пари за трошење за апликации и игри, како и активирање на специјални додатоци, додека пак во Google Play store најчесто тие се нудат бесплатно. Apple исто така воведе и посебен дел за прилагодени апликации за таблетот iPad и има одлична прегледност по категории.

Извор: telefoni.mk