Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионРеферендумот валиден – се одзваа над 40 отсто

Референдумот валиден – се одзваа над 40 отсто

Неопходниот одѕив на гласачите од 40 отсто, за да биде денешниот референдум во Грција валиден, бил достигнат. Избирачките места беа отворени во 7 часот, а се затворија во 19 часот по локално време. Првите официјални резултати се очекуваат подоцна вечерва.

Грците денеска гласаат дали да ги прифатат или да ги отфрлат новите предлози на кредиторите за реформи во замена за финансиска помош.

извор:МИА