Saturday, Mar 17, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионРеферендумот покажа: Граѓаните на Словенија не ги прифаќаат истополовите бракови

Референдумот покажа: Граѓаните на Словенија не ги прифаќаат истополовите бракови

sb10063726bb-001

Законот за истополови бракови во Словенија е отфлрен, покажаа резултатите од вчерашното референдумско изјаснување. Податоците од изборната комисија покажуваат дека 63% од граѓаните се изјасниле дека се против правото на склучување брак и посвојување деца од страна на истополови двојки, а 37% го поддржале истото.

Засега се преброени 96% од гласовите, но е очигледно дека резултатите до крај не би ја промениле сегашната состојба.