HomeДЕНЕШНАСкопјеРазрешена директорката на ОУ „11 Октомври“ поради загрозување на здравјето на учениците

Разрешена директорката на ОУ „11 Октомври“ поради загрозување на здравјето на учениците

Директорката на општинското основно училиште „11-ти Октомври“ денеска е разрешена поради одговорност за нахигиена, односно загрозување на здравјето на учениците. Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, денеска донесе решение со кое ја разрешува Даниела Костадинова од должноста.
daniela-kostadinova-300x257Советот на општината констатираше сериозно нарушување на санитарно – хигиенската состојба, со што е загрозено здравјето на учениците. Градоначалникот ја утврди личната одговорност на директорката Даниела Костадинова за нанесената штета по здравјето на учениците и го донесе решението за нејзино разрешување, согласно член 133, став 2, алинеја 3 од Законот за основно образование.

Градоначалникот Жерновски оцени дека директорката Костадинова, како одговорно лице за правилно и законито раководење на училиштето, ги занемарила своите законски обврски и должности и придонела за нарушување на санитарно хигиенската состојба и загрозување на здравјето на учениците.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com