Sunday, Sep 26, 2021
HomeГИГА БАЈТСмартфонРазочарувачки – Колку GB RАМ ќе понуди новиот iPhone 8?

Разочарувачки – Колку GB RАМ ќе понуди новиот iPhone 8?

Според анализата на TrendForce година Apple нема да се реши да ја надгради RAM меморијата на своите нови смартфони од iPhone 8 серијата, па така најверојатно ќе се задржи на само 3 GB RAM кои треба да им бидат доволни на корисниците за мултитаскинг.

Интересно е што основниот модел би имал само 2 GB RAM, а тој ќе се вика или iPhone 7s или iPhone 8 но, со 4.7 инчен екран. Дури наредната година може да се надеваме дека Apple ќе ја зголеми RAM меморијата, но тоа е помалку важно бидејќи хардверот и софтверот на iPhone смартфоните секогаш се одлично оптимизирани и самите бројки не значат ништо.