Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАЦрна хроникаРазбојници ограбиле малолетници на кеј- добиле закана со нож

Разбојници ограбиле малолетници на кеј- добиле закана со нож

policija-11-

Две момчиња ограбени од страна на четворица разбојници кои им се заканиле со нож на двете малолетни деца на возрат од 12 и од 14 години, се што имале во џебовите ги натерале да извадат и да им го дадат. Инцидентот се случил цо вентарот на Скопје, на кејот на реката Вардар, во близина на мостот „Гоце Делчев“
Настанот се случил вчера околу 19 и 40 часот, разбојниците им зеле мобилен телефон и 180 денари, со што се стекнале со противправна имотна корист од 14 илјади денари – известуваат од МВР.

Инаку, полицијата ги презема сите мерки за пронаоѓање на разојниците и целосно разрешување на случајот.