Wednesday, Apr 25, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаРаст на цените на недвижнините во ЕУ, исклучени се Франција и Белгија

Раст на цените на недвижнините во ЕУ, исклучени се Франција и Белгија

Во текот на 2015 година ќе растат цените на недвижнините на територијата на ЕУ со исклучок  на Франција и Белгија чии економски услови се подобрени а каматните стапки се ниски, процени бонитетната агенција Стандард и Пурс.

Најголем пораст на цените на недвижнините се очекуваат во Ирска (9 %), Велика Британија (7%) и Германија (5%). Пораст ќе забележат и Португалија (4%) и Холандија (3%), како и Шпанија (2,5%). Во Италија ќе дојде до стабилизација на цените