Saturday, Jun 16, 2018
HomeГИГА БАЈТХај текРакетата на ,,Space X " експлодира две минути по лансирањето

Ракетата на ,,Space X " експлодира две минути по лансирањето

Ракетата Falcon 9,  на приватната американска компанија ,,Space X” експлодираше веднаш по полетувањето од Кејп Канаверал

Ракетата  требало  да достави товар на Меѓународната вселенска станица,а  на бродот немало луѓе.

Од компанијата ,,Space X изјавиле дека формираат ,,тим за аномалии” кој ќе треба да ја утврди причината за дефектот кој предизвика експлозија среде лет

Ова е 19 лансирање на ,,Falcon 9″,  претходните 18 биле оценети како успешни.