Monday, Mar 19, 2018
HomeДЕНЕШНАСветПутин  го честиташе денот на независноста на САД

Путин  го честиташе денот на независноста на САД

 

Рускиот претседател Владимир Путин испратил порака со честитка за националниот празник на САД. Честитајќи му на Обама тој изјавил дека односите помеѓу Москва и Вашингтон се клучни за обезбедување меѓународна стабилност и покрај разликите помеѓу двете земји. Путин во својата изјава исто така истакнал дека САД и Русија мора да имаат дијалог заснован на еднаквост и почит за засебните интереси