Thursday, Apr 26, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаПрвиот дипломат во посета на Косово за нов договор

Првиот дипломат во посета на Косово за нов договор

Министерот за надворешни работи Никола Попоски денеска ќе престојува во еднодневна работна посета на Косово на покана на заменик претседателот на Владата и министер за надворешни работи Хашим Тачи. За време на посетата предвидено е потпишување на билатерална спогодба меѓу двете влади за условите за патување на државјаните на Македонија и Косо, а целта е да се олеснни преминувањето на границата со биометриски лични карти за краток престој.