Tuesday, May 22, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонПрвиот бенчмарк на iPhone 6s Plus ќе ве разочара

Првиот бенчмарк на iPhone 6s Plus ќе ве разочара

apple-iphone-6-plus-gold-gallery-img-1-bp3-011215

Apple повторно оди по старата позната рута и нема да понуди екстремно квалитетни хардверски компоненти, па затоа првиот бенчмарк тест на iPhone 6s Plus ќе ве разочара бидејќи располага само со 1 GB RAM.

Тоа секако, не значи дека смартфонот ќе биде слаб и нема да ги заврши задачите бидејќи оптимизацијата на софтверот е совршена и не се забележува во реалните перформанси. Сепак, за iPhone 6s Plus се надевавме дека ќе добиме нешто поголема хардверска моќ, па што мислите вие дали ова ќе се одрази на ефикасноста на фаблетот.

: telefoni.mk