Wednesday, Mar 21, 2018
HomeГИГА БАЈТОткриени први слики од Samsung Galaxy S6 Plus

Откриени први слики од Samsung Galaxy S6 Plus

Samsung-Galaxy-S6-Blue-Topaz

Samsung Mobile е полн со изненадувања оваа година, почнувајќи од обновениот дизај на Samsung Galaxy S6, па се до џокерот наречен Samsung Galaxy S6 Plus кој ќе има поголем дисплеј од првичниот модел со мали измени во хардверот.

samsung galaxy s6 front

Според протечените информации и слики Samsung Galaxy S6 Plus ќе има 5.7 инчен Quad HD дисплеј со ќе ја стигне големината на Samsung Galaxy Note 4, а притоа ќе понуди двојна заобленост на дисплејот. За хардверот најголемата промена ќе биде примената на поголема батерија, како и нов процесор на Qualcomm. Промоцијата на Samsung Galaxy S6 Plus ја очекуваме до почетокот на август.