Thursday, Apr 19, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонПрв доказ за Microsoft Lumia 940 XL со Quad HD резолуција

Прв доказ за Microsoft Lumia 940 XL со Quad HD резолуција

Microsoft-Lumia-940-Smartphone-en-Fuite

Во изминатиот период Microsoft кој ја има најслабо развиената мобилна платформа успеаа да привлече огромен интерес благодарение на Windows 10 Mobile системот, па затоа и пласманот на премиум смартфонот Microsoft Lumia 940 XL е проследено со жешки шпекулации. Една од нив конечно се докажува, а тоа е дека смартфонот ќе има Quad HD дисплеј со резолуција од 2560 х 1440 пиксели.

Lumia-540-1

Новиот модел на Microsoft за кој се претпоставува дека е Lumia 940 XL се појави на тест сајтовите на интернет и може да се открие дека ќе има и ретина скенер за очи, USB Type C приклучок и моќен осум-јадрен процесор. Презентацијата на Microsoft Lumia 940 XL ќе се одржи во исто време како и лансирањето на софтверот Windows 10 Mobile.

Извор: telefoni.mk