Monday, Apr 6, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаПротестираа земјоделците во Петровец

Протестираа земјоделците во Петровец

petrovec2-1024x615

Неколку десетици земјоделци од Општина Петровец го блокираа сообраќајот во 10 часот утрово. Како што велат тие се назадоволни од распределбата на земјоделското земјиште во општината. Велат дека наместо кај вистинските земјоделци земјиштето завршило во фирми блиски до власта.

Дел од агроекспертите и земјоделците повикувајќи се на официјалните бројки за намалување на бројот на добиток, како и на дел од сточарските производи ја отвораат дилемата за исправноста на земјоделската политика.