Thursday, Mar 22, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаПротестен марш: Сексуалните работници трпат насилство, а не пријавуваат

Протестен марш: Сексуалните работници трпат насилство, а не пријавуваат

mars seksualni rabotnici2

Во Скопје се одржа маршот за поддршка на сексуалните работници како дел од светското одбележување на оваа ранлива категорија, особено во земји каде проституцијата не е регулирана на повисоко ниво.

mars seksualni rabotniciЗа сексуалните работници во Македонија најголем проблем е насилството кое често го доживуваат но, не можат да го пријават бидејќи се плашат од државните институции и сметаат дека немаат соодветна законска заштита. На маршот продефилираат со маски и со црвени чадори кои се симбол за солидарност.

Извор: radiomof.mk