Tuesday, Apr 24, 2018
HomeДЕНЕШНАПрофункционираа новите авио-линии на Визер

Профункционираа новите авио-линии на Визер

На аеродромот “Александар Велики” пристигнаа првите патници од ново воспоставената авионска директна линија Скопје – Нирнберг.

Делегацијата од Нирнберг на аеродромот “Александар Велики” ја пречека Секретарот на Град Скопје, Марјанчо Тодоровски, кои им посака добредојде во Скопје.

Новите авио-линии профункционираа и на Охридскиот аеродром, Синоќа на ,,Апостол Павле”пристига првиот лет од швајцарскиот град Базел познат како центар во кој живеат многу македонци .

На релација Охрид-Базел-Охрид ќе се лета два пати неделно,а летовите за сега се закажани до 21 октомври