Sunday, Jun 28, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРЛитератураПристигнуваат три нови електронски книги за Хари Потер

Пристигнуваат три нови електронски книги за Хари Потер

hari poter

Серија на нови книги за Хари Потер, под назив „Pottermore Presents“ ќе пристигнат во септември, со кратка содржина која ќе биде забавна, креативна и пристапна за мобилнитетелфони. Книгите ќе бидат на некој начин дополнување на серијата на книги за Хари Потер и ќе бидат достапни на сајтот „Pottermore shop“ како и на главните онлајн продавници.

Трите книги ќе носат назив „Short Stories from Hogwarts of Power“, „Politics and Pesky Poltergeists“, „Short Stories from Hogwarts of Heroism“, „Hardship and Dangerous Hobbies“ и „Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide“. Во првата книга ќе се открие вистината за професорот Амбриџ и тоа како професорот Хорејс Слагхорн го запознал Волдемор.

Втората книга се фокусира на професорката Миерва Мекгонагал и Ремуса Лупина, додека третата книга ќе ги запознае читателите со магичниот свет Хогвортс.