HomeДЕНЕШНАСветПринцот Хари и Ријана заеднички се тестираа за ХИВ/СИДА

Принцот Хари и Ријана заеднички се тестираа за ХИВ/СИДА

За време на вчерашниот Светски ден на борбата против ХИВ/СИДА, славната пејачка Ријана и британскито принц Хари јавно се тестираа со цел да ја зголемат свесноста за потребата од чести и редовни контроли како и тестирања со цел навреме да се откријат сексуално преносливите зарази кои би се спречиле потоа од понатамошно ширење.

rijana-i-hari2

32-годишниот претставник на британското кралско семејство и 28-годишната пејачка го направија овој потег со цел  да им покажат на луѓето дека тестирањето е едноставно, резултатите се брзи и дека не треба да се плашат да го знаат својот статус.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com