Tuesday, Feb 25, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРПрилеп ќе гори по 13 пат-започнува ,,Пиво-фест"

Прилеп ќе гори по 13 пат-започнува ,,Пиво-фест"

Прилеп ги отвоара вратите. Вечерва започнува 13 то издане на најголемиот фестивал на скарата и пивото кој ќе трае до 19 јули. Познати македонски и балкански музички sвезди ќе продефилираат на сцената. Фестивалот ќе о отворат групите Слаткаристика и Љубојна. Во склоп на првата фестивалска вечер ќе настапи и Саша Ковачевиќ како и познати македонски деиџеи. Низ фестивалските вечери ќе има музика за сите вкусови. Ќе гостуваат ,,Прљаво Казалиште”, Неда Украден, Оливер Драгојевиќ и други.

Фестивалот во недела ќе го затворат Гоца Тржан,Ален Исламовиќ и Дино Мерлин