Thursday, Apr 19, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаПрифатени 212 приговори на матурантите, следи увид во тестовите

Прифатени 212 приговори на матурантите, следи увид во тестовите

Учениците кои полагаа екстерни предмети на државната матура добија и известување за приговорите кои го поднесоа за увид во тестовите и поднесување приговор за незадоволство од оценките. Државниот испитен центар соопшти дека од примени 505 приговори прифатени се 212. Кандидатите кои приговарале ќе имаат право на увид во тестот на 24 јули во просториите на Државниот испитен центар.