Saturday, Sep 26, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРТеатарПретставата ,,Нашиот клас" вечерва на сцената на МНТ

Претставата ,,Нашиот клас" вечерва на сцената на МНТ

,,Скопско лето” продолжува со својата програма, за сите љубители на театарската  уметност вечерва во Македонскиот народен театар ќе биде одиграна театарската претстава Нашиот клас“ од Тадеуш Слобоѓањек, во режија на Ханан Снир..Станува збор за претстава која ги опишува комплицираните врски помеѓу Полјаците и Евреите за време на Втората светска војна. Приказна која носи силна порака за секое општество, за предрасудите, за љубовта, убиствата,сочувството, и сите испреплетени чувства и настани кои ги носат околностите