Saturday, May 30, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаПретседателот Милош Земан ќе биде одликуван со „8 септември“

Претседателот Милош Земан ќе биде одликуван со „8 септември“

ivanov i zeman

Чешкиот претседател Милош Земан ќе дојде во дводневна посета на Македонија при која претседателот Иванов ќе го одликува со орденот „8 септември“ за подобрување на пријателските односи меѓу двете земји и неговото залагање за македонските интереси во Европа. Средбата на Иванов и Земан ќе се одржи во Охрид, а меѓу другото ќе се разговара и за мигрантската криза.