Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионПрестолнината на Србија ќе биде „над вода“?

Престолнината на Србија ќе биде „над вода“?

Белград е во исчекување на огромна промена. Се работи за проектот „Белград над вода“, чија градежна дозвола се очекува во најкус можен рок да ја добие инвеститор од Обединетите Арапски Емирати.

Компанијата „Игл Хилс“ веќе уплатила 20 милиони евра за реализација на проектот, а градежните работи се очекува да започнат на крајот од септемви, пренесува српски Курир.