Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаПреставниците на партиите со Орав и Бејли го реанимираат „Пржино“

Преставниците на партиите со Орав и Бејли го реанимираат „Пржино“

ambasador dzes bejli

Наместо очекуваната лидерска средба денеска средба со амбасадорите на САД и ЕУ кои се гарантори на Договорот од Пржино остварија преставниците на партиите потписнички со цел да се прецизира во која насока ќе се одвива политичкиот процес во наредниот период.

На сите им е јасно дека грешките од „Пржино 1“ не треба да ги повторат, но и дека немаат целосен легитимитет сами да одлучуваат за идните чекори без поширока национална дебата во која ќе бидат вклучени и граѓанските иницијативи.