Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаПреспанската птица дојде во Охрид

Преспанската птица дојде во Охрид

Пеликан е забележан во Охридското Езеро, а граѓаните на Фејсбук постираат фотографии од оваа птица која последниве децении прв пат се забележува во езерото и до сега ја имаше само во Преспанското Езеро, пишува Охрид1. На Фејсбук кружат фотографии со пеликанот направени на потегот од Андон Дуков, до Коњско, па не може со сигурност да се каже дали фотографираат еден ист пеликан или има неколку.