Friday, Mar 23, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРТеатарПремиера на комедијата „Жени“ во кино Милениум

Премиера на комедијата „Жени“ во кино Милениум

Вечерва, 10. јули, со почеток од 20 часот во кино Милениум ќе се одржи премиерата на албанската комедија „Жени“, чиј режисер е Рудина Војвода а главната улога ја толкува албанскиот актер и шоумен Ермаљ Мамачи.

Се работи за една урбана комедија за едно младолико момче и неговите згоди и незгоди со жените кои го опкружуваат.

Премиерата се одржува во рамките на програмата на овогодинешното Скопско Лето, а битно е да се напомене дека ова е прва комедија од независна албанска продукција.