Thursday, Mar 22, 2018
HomeАНТИСТРЕСШтосноПрекрасна архитектура – Црква изградена од живи дрва

Прекрасна архитектура – Црква изградена од живи дрва

Бери Кокс од Нов Зеланд создаде прекрасно уметничко дело со реоформување на запуштена шума на која и даде облик на црква. Кокс подолго време ја проучувал архитектурата на црквите пред да се нафати средување на шумата, а за две години направил вистинско ремек дело.

tree church3Главните конструкции се надополнети и зацврстени со челик, но сите форми се природни, направени од гранки, листови и стебла. Во внатрешноста на црквата која е функционална има простор за 100 луѓе.