Thursday, Mar 22, 2018
HomeИздвојувамеПозитив интервју: Muay Thai – спортот на моќта во Македонија

Позитив интервју: Muay Thai – спортот на моќта во Македонија

Брзина, моќ, стабилност и користење на сите четири екстремитети – карактеристики кои го опфаќаат тајландскиот бокс, или на интернационално ниво попознат како Muai Thai. Светска експанзија доживува во 19-от век, а во Македонија, како спортска дисциплина која допрва се издигнува, своите почетоци ги бележи неколку години наназад.

За сите љубители на боречки вештини, ви овозможуваме ексклузивно интервју со господин Горан Каранфиловски, човекот кој го засади коренот на тајландскиот бокс во нашата земја.