Saturday, Apr 4, 2020
HomeДЕНЕШНАЦрна хроникаПожарот на Градежен факултет изгаснат, се расчистува просторот

Пожарот на Градежен факултет изгаснат, се расчистува просторот

градежен

– Во моментов се вршат последни расчистувања и ја прибираме опремата, па и последните од 12-те возила со кои се интервенираше наскоро ќе заминат – вели Томески.

Тој посочи дека проблем имало при пристигањето до зградата, бидејќи пристапот на пожарникарските камиони бил оневозможен поради паркирани возила, па била повикана на помош полицијата, која заедно со пајак-службата ги отстранила возилата.

Томески објаснува дека пожарот бил обемен, и гаснењето барало напорна работа. Сепак, вели тој, интервенцијата беше навремена и спречено е пожарот дополнително да се прошири.

Пожарот избил на вториот кат на зградата, по што набргу го зафатил и покривот. Пожарникарите биле повикано во 9.10 часот претпладнево.