Wednesday, Aug 12, 2020
HomeДЕНЕШНАРепубликаПовторно покачени цените за превоз на мигрантите

Повторно покачени цените за превоз на мигрантите

Повторно е покачена цената на превозот за мигрантите. Цената е повисока за цели 15 евра реагираат граѓанските активисти. Цената на билетот за воз е покачена од 10 на 25 евра. Ова е второ покачување на цените за мигрантите во последните неколку есеци. Минатиот пат цената беше покачена од 5 на 10 евра. Тоа покачување беше објаснето со зголемените трошоци на Македонски железници, додека за последново покачување, се уште нема објаснување.
ceni