HomeРЕФЛЕКТОРФилмПоследните денови на Робин Вилијамс опишани преку есеј на неговата сопруга

Последните денови на Робин Вилијамс опишани преку есеј на неговата сопруга

Сузан Шнајдер Вилијамс, вдовицата на покојниот актер Робин Вилијамс, го напишала есејот „Терорист во мозокот на мојот сопруг“ во кој детално ја опишува борбата на Робин со тешката болест, како и последната година од нивниот заеднички живот. Робин Вилијамс изврши самоубиство во 2014 година, после тешка борба со тежок облик на деменција, што во јавноста беше откриено дури после неговата смрт.

Неговата сопруга Сузан го напишала есејот „Терорист во мозокот на мојот сопруг“, за медицинскиот журнал „Неурологија“ во кој детално го опишува неговиот живот во последната година, борбата низ која поминувале, состојбата во која се наоѓал Робин во тоа време и што би било доколку на време откриле за која болест станува збор.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com