Friday, Feb 26, 2021
HomeРЕФЛЕКТОРМузикаПосле 15 години оваа песна на Наум Петрески доби кавер-верзија!

После 15 години оваа песна на Наум Петрески доби кавер-верзија!

139596429_159272769302803_3807706827857587148_n

После 15 години од оригиналната изведба на Тетово Фолк Фест, песната „Распукај срце ко Шар планина“ од Наум Петрески доби кавер-верзија од талентираниот Христијан Тришоски.

Покрај Христијан како вокал, во преработката на оваа преубава песна своја улога имаат и врвните музичари Бојан Кузманоски (клавијатура), Даниел Божиноски (кларинет), Филип Михајлоски (канон).

Видеото го сними Александар Тришоски во кичевскиот локал „Република“.

Во продолжение слушнете ја изведбата на нашиот талентиран Христијан Тришоски.