Saturday, Jun 16, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаПопоски не се гледа како наследник на Груевски

Попоски не се гледа како наследник на Груевски

gruevski-i-popovski-520x357

Никола Попоски во кулоарите се споменува како најсериозен кандидат за наследник на Никола Груевски, актуелниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ. Според неодамнешните политички потези Попоски стана нови вице-премиер во владата, а како политичар кој не го следат скандали се предвидува дека може да биде нов кандидат за премиер, но тој ги одби овие наводи при гостувањето во „Анализа“ на 24 вести.

– Мислам дека нема никаква причина за таква дискусија, воопшто, било кој да го наследи, бидејќи тој е лидер на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ – одговори Попоски.

Покрај Попоски како можен наследник на Груевски се спомнува и името на уште еден Никола, министерот за здравство Тодоров, но се е во рамките на политичката шпекулација.

Извор: 24 вести