Saturday, Mar 17, 2018
HomeДЕНЕШНАПонеделник со дневни температури над 20-тиот степен Целзиусов

Понеделник со дневни температури над 20-тиот степен Целзиусов

Денес во Македонија се очекува претежно ведро време, со многу слабо наоблачување и појава на магла во утринските часови која ќе трае краток период. Минималната утринска температура ќе се задржи на 0°С и нема да отиде во минус, а максимална ќе достигне 5°С. Дневните температури, пак, ќе бидат во пораст и се очекува највисоката да достигне околу 22°С, но само во пошироката гевгелиска околина. Останатите котлини очекуваат максимална температура околу 17°С.

Во главниот град се очекува претежно ведро време со мала облачност. Минималната температура ќе има вредност околу 0°С,а дневниот максимум до 17°С.