Tuesday, Apr 17, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонПомогнете си ­ пронајдете ги бактериите со вашиот смартфон

Помогнете си ­ пронајдете ги бактериите со вашиот смартфон

Постојано се откриваат нови епидемии и гастроинтестинални вируси на вестите. Сето тоа е
последица од лоша хигиена во тоалетот. Бактерии во тоалетот има насекаде, а проблемот е што
не можеме да ги видиме со голо око, туку само под микроскоп. Се што ви треба е селотејп и два
маркера – син и виолетов. Момчето на видеото ќе ви објасни се.

Во овој случај можете да изведете трик со вашиот смартфон, со што ќе можете да ги видите
нечистотиите поубаво и така ќе знаете кој дел поубаво треба да го чистите. Два слоја селотејп
лепите врз блицот на смартфонот и ги нанесувате двете бои една по друга. Кога ќе
фотографирате, ќе ги видите сите нечистотии и концентрацијата на бактериите. Ќе го примените
ли ова во вашиот дом?

Извор: телефони.мк