HomeГИГА БАЈТСмартфонПолнење на батеријата до пола за само 15 минути!

Полнење на батеријата до пола за само 15 минути!

Компанијата „Qualcomm Technologies“ објави дека, со помош на нивниот најнов процесор, ќе бидат доволни само пет минути полнење на телефонот за батеријата да ви трае пет часа. И тоа не е се- процесорот „Qualcomm Technologies“ ќе овозможи со полнење на батеријата од 15 минути да може да наполните 50 отсто. После најавата на новиот процесор „Snapdragon 835“, технологијата „QuickCharge 4“ претставува мала револуција во брзина на полнење на паметните телефони.

Како што наведуваат од компанијата, четврта генерација на технологијата на полнење на батерии се базира на ефикасно полнење и ниска температура која ја предизвикува самиот процес.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com