Friday, Mar 16, 2018
HomeДЕНЕШНАЦрна хроникаПолициски кучиња трагаат по исчезнато лице во Охридско

Полициски кучиња трагаат по исчезнато лице во Охридско

policija 1

Повеќе полициски службеници од СВР Охрид се вклучени во преглед и пребарување на теренот околу селото Велестово со цел пронаоѓање на лицето К.Ф. (64) од охридското село Рача кој синоќа во 18,00 часот, од страна на неговото семејство беше пријавен за исчезнат. Овие посебни полициски активности, СВР Охрид ги отпочна набрзо после пријавувањето и беа насочени кон месноста „Крстец“ атар на селото Велестово.

Претресот на планинскиот дел траеше до 01,30 часот утрово а продолжува и денес. Во посебните полициски мерки за преглед и претрес на терен во потрага по исчезнато лице, денес ќе бидат ангажирани и службени полициски кучиња за потрага на лица од соодветната полициска единица при Министерството за внатрешни работи на Република Македонија.

Прегледот и претресот на терен се одвива во содејство со единицата за интервенции и спасување на планини и непристапни терени при Црвениот крст од Охрид како и со месно население од селото Рача.